• Beveiliging
  • Bewaking
  • Alarmopvolging
  • & Surveillance

  ND Security

  • Nieuws
  • Burgers de straat op als antwoord op inbraakgolf Inwoners van de Molenwijk in Maassluis…

  Burgers de straat op als antwoord op inbraakgolf Inwoners van de Molenwijk in Maassluis…

  Burgers de straat op als antwoord op inbraakgolf Inwoners van de Molenwijk in Maassluis gaan sinds afgelopen weekend in groepjes de straat op. Dit is een spontane actie als antwoord op de inbraakgolf die sinds december in de stad en met name in de Molenwijk gaande is. Dinsdagavond kwam een groep van ongeveer 15 man…

  Burgers de straat op als antwoord op inbraakgolf

  Inwoners van de Molenwijk in Maassluis gaan sinds afgelopen weekend in groepjes de straat op. Dit is een spontane actie als antwoord op de inbraakgolf die sinds december in de stad en met name in de Molenwijk gaande is. Dinsdagavond kwam een groep van ongeveer 15 man bijeen om zich vervolgens op te splitsen en door de wijk te surveilleren.

  De inwoners geven nadrukkelijk aan, dat ze het niet doen om letterlijk op inbrekers te jagen, maar om extra ogen en oren voor de politie te vormen en te laten merken, dat ze hun spullen willen beschermen.

  De rondes die worden gelopen, vloeien voort uit de diverse WhatsApp-groepen die zijn ontstaan onder invloed van de inbraakgolf waarvan sinds december sprake is. Deze groepen staan ook onderling in contact, waardoor het netwerk bestaat uit zeker 125 mensen.

  De rondes die worden gelopen, zijn nu nog een spontane actie, maar om het meer vorm te geven is er contact gezocht met de gemeentelijke coördinator voor buurtpreventieteams in Maassluis. Met de coördinator wordt bekeken of ze zaklampen en hesjes voor de herkenbaarheid kunnen krijgen.

  Om meer mensen uit de Molenwijk te informeren over deze opzet van buurtpreventie, wordt er op woensdag 22 januari om 19.30 uur een buurtbijeenkomst gehouden in wijkgebouw ‘De Flat’ aan de Doctor Jan Schoutenlaan. Bij genoeg aanmeldingen kan er een loopschema worden opgezet. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar: gom@kpnmail.nl.

  Mackayplein 7
  3144 CK, Maassluis

  Een persoonlijk advies
  van één van onze experts?

  010-5910290

  Onze klanten

  meer

  Nieuws

  meer
  • Beveiliging
  • Bewaking
  • Alarmopvolging
  • & Surveillance

  Een persoonlijk advies
  van één van onze experts?

  010-5910290
  24/7 Super safe!

  Keurmerk Beveiliging Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven