• Beveiliging
  • Bewaking
  • Alarmopvolging
  • & Surveillance

  ND Security

  • Nieuws
  • DIEFSTAL VAN BOUWPLAATSEN NEEMT TOE! Het Verbond van Verzekeraars vindt dat er meer prioriteit…

  DIEFSTAL VAN BOUWPLAATSEN NEEMT TOE! Het Verbond van Verzekeraars vindt dat er meer prioriteit…

  DIEFSTAL VAN BOUWPLAATSEN NEEMT TOE! Het Verbond van Verzekeraars vindt dat er meer prioriteit moet komen om de toenemende trend van diefstal vanaf bouwplaatsen tegen te gaan. Het verzekeraarscollectief ziet duidelijk een toename in het aantal diefstallen op bouwplaatsen. Meerdere keren per dag worden er op bouwplaatsen door heel Nederland materialen en machines ontvreemd. Beveiligingsdienst…

  DIEFSTAL VAN BOUWPLAATSEN NEEMT TOE!

  Het Verbond van Verzekeraars vindt dat er meer prioriteit moet komen om de toenemende trend van diefstal vanaf bouwplaatsen tegen te gaan.

  Het verzekeraarscollectief ziet duidelijk een toename in het aantal diefstallen op bouwplaatsen. Meerdere keren per dag worden er op bouwplaatsen door heel Nederland materialen en machines ontvreemd. Beveiligingsdienst BouWatch meldt dat er in 2017 meer dan 500 mensen zijn aangehouden. Halverwege dit jaar staat de teller op 200 personen.

  Georganiseerde criminaliteit
  Dieven gaan bovendien steeds professioneler en geraffineerder te werk. Maarten de Roos, directeur van BouWatch: “De professionaliteit neemt toe. Er wordt als het ware ‘op bestelling’ gestolen.” En dat gebeurt steeds vaker onder cameratoezicht en de ogen van bouwvakkers. Daarom wordt bouwondernemers geadviseerd extra maatregelen te nemen.

  De Roos: “Ik denk dat er vooral bij bouwondernemers meer bewustzijn moet zijn over wat ze zelf voor maatregelen kunnen nemen om diefstal te voorkomen. Dat is er nu slechts in beperkte mate. Als ik kijk naar de bouwplaatsen hier in Nederland, dan zijn de meeste daarvan niet of niet afdoende beveiligd.”

  Extra maatregelen
  Bouwleverancier Visser Assen is de bedenker en ontwikkelaar van BouWatch en ziet de afname van beveiligingsproducten voor bouwplaatsen groeien. Zo breidde het bedrijf het assortiment aan bouwhekken fors uit, ontwikkelde het een verkeershek van glasvezel en levert het vaker anti-diefstal beugels, afsluitbare materiaalcontainers en bouwmeterkastbeveiliging.

  Mackayplein 7
  3144 CK, Maassluis

  Een persoonlijk advies
  van één van onze experts?

  010-5910290

  Onze klanten

  meer

  Nieuws

  meer
  • Beveiliging
  • Bewaking
  • Alarmopvolging
  • & Surveillance

  Een persoonlijk advies
  van één van onze experts?

  010-5910290
  24/7 Super safe!

  Keurmerk Beveiliging Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven